Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΔΙΕΥΚΡΗΝΙΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Πρώτα απ’ όλα για να τα «έχουμε καλά» "άσε με" να αναλύσω(αφού επιμένεις σε ένα θέμα) το ζήτημα. Έτσι ώστε να μην πέσω (α)σε παρερμηνείες (β) ανακρίβειες (γ) και (σημαντικότερο για μένα) να μην υπάρχει τρόπος κατηγορίας μου δια μέσω ασαφειών.

Πρέπει να τονιστή κάτι εδώ, ότι μιλάω για ανθρωπολογικά φύλλα και όχι για έθνη ή λαούς. Τα έθνη και οι λαοί της Ευρώπης προήλθαν από την σύντηξη περισσοτέρων συνήθως του ενός φύλων, αποτελούντα ιστορικά φύλα(δείτε και το εισαγωγή στην βιοπολιτική του Δημόπουλου που ακούγεται στο οπτικό υλικό). Τα ανθρωπολογικά φύλα, έχουν επομένως ιδιαίτερες ονομασίες , άγνωστες στους μη ειδικούς. Χωρίς όμως την γνώση αυτών των ανθρωπολογικών φύλων και τής ιστορίας τους δεν θα είναι αντιληπτές οι διαφοροποιήσεις και των ιστορικών φύλων(Εθνών)

Διακρίνουμε λοιπόν κατ’ αρχήν τρία φύλα : Τό Περιακτικό, το Ηπειρωτικό και το Καυκάσιο. Το περιακτικό φύλο, ήταν εξαπλωμένο σ’ όλες τις ευρωπαϊκές ακτές του, από την Σκανδιναβία μέχρι τις ακτές του Ατλαντικού ωκεανού , τις ακτές της Μεσογείου θαλάσσης και τις ευρωπαϊκές ακτές του Εύξεινου Πόντου. Το φύλο αυτό διακρίνεται για τα μεγάλα του κρανιακά μήκη(με τάσι άρα προς την δολιχοκρανία και την χαμαικρανία), τα μακρά πλάτη προσώπου (λεπτοπροσωπία) και την ισχυρή κατανομή του(δηλ. Η οριζόντια τομή του προσώπου είναι γωνία οξεία). Τούτο επεξετάθη καί στην Μέση Ανατολή μέχρι την Ινδία. Τρείς κλάδοι εξεπήδησαν από το Περιακτικό φύλο: Το Βόρειο(ή Νορδικό) το Μεσογειακό και το Ανατολικομεσογειακό (Οριενταλικό)

Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι παλαιοντολογικός δεν ανιχνεύεται κοινός πρόγονος του Περιακτικού φύλου. Τα τρία αυτά φύλα(Περιακτικό , Ηπειρωτικό, Καυκάσιο) πρέπει να είχαν σχηματοποιηθή πριν την ανθρωποποίηση και οι πρόγονοι αυτών των φύλων πρέπει να αναζητηθούν στις προανθρωπινές φυλές( νεαντερτάλειες ). Πολύ βεβαιότερο είναι μάλιστα τούτο, όσον αφορά σ’ ολόκληρη την Λευκή φυλή: μετά την εμφάνιση του «εμφρονος ανθρώπου» δεν υπήρξε κοινός πρόγονος όλων των Ευρωπαίων.

(Όχι δηλ. Μόνο παγκοσμίως υπήρξε πολυγένεση φυλών , αλλά και μέσα στην Ευρώπη είχαμε πολυγένεση των φυλών της Παρά την φαινομενική συγγένεια των ευρωπαϊκών φύλων, οι γενετικές τους διαφορές είναι κατά συνέπειαν μεγάλες.-κατά την προσωπική μου μελέτη)

(αφήνω κατά μέρος το Ηπειρωτικό και το Καυκάσι, διότι δεν μας αφορά.)

ΔΕΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: