Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ

Σίγουρα όχι τόσο «ισοπεδωτικός» όσο ισοπεδωτικές ήταν οι αρβύλες των Ναζί στα ερημωμένα χωριά που «βελτίωσαν» τα άρεια ιδανικά τους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ιαπώνων στην Κορέα, τα χημικά αέρια των Ιταλών στην Αιθιοπία, τα πολυβόλα και οι κρεμάλες των Άγγλων σε όλο τον πλανήτη, οι «εθνοκαθάρσεις» των Τούρκων και των Κενυατών, οι σφαγές ανάμεσα σε φυλές στην Σομαλία, η σκλαβιά των μαύρων στην Αμερική, τα Death Squads στη Νικαράγουα, οι σφαγές στο Κόσοβο, οι βομβαρδισμοί «για την επιβολή της Δημοκρατίας στους κατώτερους Ιρακινούς» από τους Αμερικανούς, τα «τάγματα ασφαλείας» στη Μακεδονία στη διάρκεια του εμφύλιου, οι τσολιάδες ταγματασφαλίτες και τα «κονσερβοκούτια» των κομμουνιστών, και πόσα άλλα «δώρα» του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Αν εσείς νομίζετε ότι εγώ είμαι «ισοπεδωτικός» και «δογματικός» που προσπαθώ να σας κάνω να δείτε πέρα από την προπαγάνδα, και νομίζετε ότι όλα τα παραπάνω είναι προϊόντα «ελευθερίας» και «ελεύθερης σκέψης», τότε μάλλον σας αξίζει να τα ζήσετε, όπως τα έζησαν οι παππούδες σας. Τότε θα καταλάβετε για τι μιλάω, αλλά θα είναι αργά...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ! :
όλο βάρβαρους μου λες ... πάρε μερικούς Έλληνες :

Για μίλησε μου για τα "στρατόπεδα συγκέντρωσες" του Ι.καπποδίστρια (ΝΑΙ! αυτόν που είχε πει "μας περάσατε για ινδους και μας σκοτώνεται" ; ) του Γ.Παπανδρέου(δες πολιτικά του κείμενα στα απαντα του) , τού Μ.Αλεξάνδρου , του Παλαιολόγου( μην μου πεις πως ο λόγος του στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι εθνικιστικός ; ), του Λεωνίδα; , του Φιλίππου του 'Β;κ.τλ. κ.τλ.

ή

ακόμα καλύτερα των ελλήνων φιλοσόφων: τον Πλάτων(Ο Μεγαλοφυής Πλάτωνας αναγράφει στο «Πολιτικός»(Δ,262-467-470) ότι οι άνθρωποι χωρίζονται σε Έλληνας και βαρβάρους και μάλιστα στο (470, Γ) γράφει ότι οι Έλληνες και οι βάρβαροι είναι εχθροί εκ φύσεως «Πολεμιους φύση είναι») τον Αριστοτέλη(Ο αριστοτέλης αναφέρει στα «Πολιτικά» του την άποψή [και σύμφωνη] του Ευριπίδους ότι «Είναι φυσικό να αρχούν οι Έλληνες των βαρβάρων»(Α,Α,2)),τον Γοργίας(Ο ρήτωρας Γοργίας στον «Επιτάφιον» του διακηρύσσει: «Τα μεν κατά βαρβάρων τρόποια υμνους απαιτεί, τα δε κατά των Ελλήνων θρήνους») κ.τλ. κτ.λ.

Επιλέγεις επιλεκτικά και πράγματα που δεν έχουν σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: