Κυριακή 20 Απριλίου 2008

ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ

"Ο πατριωτισμός είναι έμφυτος και εγώ είμαι εθνικιστής"
Κωστής Παλαμάς

"Οι ενεργητικοί ανθρωποι δεν μπορεί παρά να είναι εθνικισταί, είτε το ξέρουν είτε όχι, δεν μπορεί παρά να ζούν ανάμεσα στο έθνος τους και εκεί να ξοδεύουν την δύναμη τους και απο εκεί να παίρνουν δύναμη"
Ιων Δραγούμης


Άνθρωποι άσχετοι με την πολιτική κοινωνιολογία , μας λένε ότι ο εθνικισμός είναι κακό πράγμα , φασιστικό , ναζιστικό και οι εθνικισταί είναι άνθρωποι εγκληματίες , δολοφόνοι. Δεν θα κάθομαι να αναλύσω το κάθε τη και το κάθε πράγμα , όποιος έχει μάτια ας διαβάσει.Άλλωστε και να θέλεις , δεν το πείθης το «ληστή».

Για αντιδογματισμό μιλάτε και είστε οι πλέον δογματικοί. Το σύνθημα κιόλας είναι ότι ο εθνικιστής είναι δογματικός!!το παρασύνθημα , βέβαια, μιλάει για την άγνοια σας για τον εθνικισμό πάντως σίγουρα αυτό είναι κάτι κακό.

Έτσι το να είσαι εθνιστής , δηλαδή να αγαπάς το έθνο σου είναι δογματισμός . Ταυτοχρόνως και αμέσως όποιος πιστεύει στο έθνος είναι δογματικός , και αυτός που δεν πιστεύει δεν είναι; Ενω αυτός που είναι εθνικιστής δηλαδή όχι μόνο αγαπάει το έθνος του αλλα μάχεται και για να προοδεύσει είναι σοβινιστής λ.χ. ο Αριστοτέλης, ο Πλάτων επειδή πρόσφεραν στον ελληνικό πολιτισμό και επειδή πιστεύανε στο ελληνικό έθνος ήταν δογματικοί και σοβινιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: