Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Η ΣΟΥΜΕΡΙΑΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Δεν ξέρω κατα πόσο αυτό το έργο (εδώ) είναι αστρολογία. Εμένα μου μοιάζει περισσότερο με μύθο, που είναι πολύ κατώτερος των Αργωναυτικών του Ορφέα(δές εδω , εδω και εδω)(όπωσδηοτε). Ειλικρινά πιστεύεις ότι αυτό είναι θεμελίωση αστρολογίας; Μέσα απο τέτοια θεμελιώνονται μύθοι όπως ότι η αργό είναι διαστημόπλοιο , για τους ΕΛ ή ακόμα καλύτερα και σωστότερα θεωρίες τύπου Zecharia Stichin έχουν στηρικτή σε τέτοια κείμενα.

Διάβασα με προσοχή αυτά που μου έδωσες, το ότι οι Σουμέριοι είχαν μια «βιβλιοθήκη» με το κάθε φαινόμενο που παρατηρούσαν , είναι γνωστό. Όπως γνωστό είναι ότι όρισαν την μέρα και την νύχτα κτ.λ..Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θεμελιώνουν έτσι μια επιστήμη. Ούτε χρειάζεται μεγάλη πνευματικότητα για να το κάνεις αυτο που έκαναν. Με την ίδια λογική ο Αριστοτέλης δεν είναι θεμελειωτίς της λογικής διότι υπήρχε και πιο πριν λογική(ο Ομήρος έχει και λογικά συμπεράσματα μέσα του). Γενικά δεν περιμέναμε να έρθει ο Αριστοτέλης για να υπάρξει το «αρα», το ξέρουμε από πριν.


ίσως πράγματι έχουμε άγνοια για κάποια αστρολογικά θέματα , παραδείγματος χάρην η «παγάδια του Ομπρεϊ». Τα ορφικά κείμενα , που γράφτηκαν πριν από αυτά που μου έδωσες(δεν ξέρω πόσο αστρολογία είναι) , είναι σαφώς πολύ πιο ισχυρά απο αστρολογικής απόψεως και πολύ πιο σαφέστατα και ακριβή.Ο Ορφέας αναφέρει στην ουράνια σφαίρα που περιστρέφεται γύρο απο την γη και μάλιστα αναφέρει στον 8 υμνό ηλιοκεντρικό σύστημα!(και άλλα)


Μάλιστα ο ορφέας έχει παρά πολλά σημαντικά στοιχεία αστρονομίας , φιλοσοφίας, μουσικής και έχει θεμελιώση τον αρχαίο ελληνικό μονοθεϊσμό(έτσι όπως τον ξέρουμε σήμερα).(Δες κιόλας το έργο του Μεγάλου έλληνα αστρονόμου Χασάπη «Η Ελληνική αστρονομία της Β χιλιτηρίδος π.χ. κατα τους ορφικούς ύμνους») .Επίσης πριν αυτα τα βιβλία που μου ανέφερες , υπήρχε ο Ησίοδος, ο οποίος μας δίνη την ερμηνεία της δημιουργίας των όλων από το χάος και άλλες ενδιαφέροντες πληροφορίες για την αστρονομία και την κοσμολογία.


(Ο ορφέας έζησε 10 γενεές πριν τον τρωικό Πόλεμο θυμάμαι λέει κάπου μια πηγή - δηλαδή περίπου δέκα γενεές πριν το 3300.... (δες ανασκαφές Σλημαν και τα στρώματα κτ.λ. κτ.λ). λέγεται ίσος ότι έζησε κα αργότερα γιατί δεν αναφέρει την καταστροφή της Αντλαντίδος)


Επιμένω ότι αυτό που έκαναν οι Σουμέριοι δεν είναι επιστημονική αστρολογία και δεν είναι λόγο δογματισμού. Διάβασε αυτό(εδω) και ιδιέταιρα (εδω). Επίσης αν κάποιο θέλει υπάρχει και αυτο(εδω)

Δεν υπάρχουν σχόλια: