Κυριακή 20 Απριλίου 2008

«ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ»

Είναι πολύ σημαντικό –μην πω αναγκαίο – να παρακολουθήσετε τον Δ.Δημόπουλο και αυτά που λέει:
http://www.youtube.com/watch?v=Mruoq0wlSYw
http://www.youtube.com/watch?v=xaPZjvMt754
http://www.youtube.com/watch?v=xxaPNFJU_m4
http://www.youtube.com/watch?v=x42lZ22KgFY

Τον τελευταίο καιρό έχει επικρατήσει η ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι πολιτισμοί , οι λαοί τα έθνη(που δεν υπάρχουν, έτσι; ) είναι ίσοι... και λένε «μια ψυχή έχουν όλοι, δύο μάτια, ένα στόμα, αυτιά , τα ίδια όργανα , μόνο το χρώμα διαφέρει.». Το οποίο πρόκειται για ένα φοβερό σόφισμα . Διότι αναφέρετε μονό στα εξωτερικά γνωρίσματα και στην έννοια της ψυχής, δηλαδή σε κάτι ακαθόριστο , μεταφυσικό και κατά ουσία θρησκευτικό. άλλα και όλα τα άλλα τα οντά , τα ζώα, ψυχή δεν έχουν; Και στόμα και μύτη και όργανα. Μήπως είναι όλα όμοια; Μια ματιά στους φυσικού νόμους είναι αρκετή για την διαπίστωση του αντίθετου.

Άλλα , όπως λέει και ο Ζυλιέν Φρουντ(όχι ο γνωστός φρουντ) «Ένα πολιτισμός δεν υπαρχή παρά σε συγκριτική σχέση με τους άλλους». Και ακόμη «Κάθε μεγάλος πολιτισμός βασίζεται σε δύο προϋποθέσεις : θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και πει πλέων παγκοσμίως». Οι Έλληνες είναι αυτοί που πρώτη κωδικοποίησαν τις έννοιες αυτές , με τον νόμο της Διαφοροποιήσεως . Το «πας μη ελλην βαρβαρως εστιν» δεν έχει ποτέ την έννοια της εχθρικότητος ή της περιφρονήσεως αλλά την έννοια της διαφοροποιήσεως.


Βλέπει κανείς εύκολα που οδηγούν όλες αυτές οι "νέες ιδέες" της "Παγκοσμοιοποιήσεως" , οι οποίες είναι ήδη σε εξέλιξη: Καμία διαφορά, καμία διαφοροποίησης , καμία ιεράρχησις αξιών ή συστημάτων αξιών, καμία σκέψις, καμία ιδέα,.... όλα ίσα κι όμοια , ισοπεδωμένα! __________________

Δεν υπάρχουν σχόλια: