Κυριακή 20 Απριλίου 2008

Έχω βαρεθεί να επισημαίνω , τα σχετικά με την ανισότητα

Έχω βαρεθεί να επισημαίνω , τα σχετικά με την ανισότητα και τον πολιτισμό.Θεωρώ πως τα καταλάβατε. Μάλιστα δεν πολυκαταλαβαίνω γιατί μένεις στον φοβερό και διαστημικό σούπερ , πολιτισμό των Ανατολικών(Ακούγεται ωραία με αυτά ; ) και δεν πηγαίνεις στον πολιτισμό των Αφρικανών; Ήταν και αυτός ίσος με τον Ελληνικό ;Οι κάφροι; , οι ζουλού; νομίζω είχαν αντάξιο πολιτισμό με τον ελληνικό μην πω και ανώτερο!

Αναγράφω επίσης το εξής κάπου:

Παράθεση:
Θέλω να τονίσω και αυτό. Είναι γεγονός αμφισβήτητο ότι η ευρωπαϊκη ήπειρος ανέπτυξε μια φυλή , η οποιά ανέπτυξε όλο σχεδόν τον πολιτισμό της εξελίξεως του πλανητου μας, τόσο στην σκέψι οσο και στην πράξη. Δεν είναι ο μονος ουτε η μονη φυλη που αναπτυχθηκέ Π.Χ. η κιτρινη φυλη ανέπτυξε διαφορετικό πολιτισμο , αναλογώ με τις δικές της ψυχοσωματικές ιδιότητες τις δικές της εγκεφαλικές τασεις. ΤΟ ίδιο και οι υπολοιπες

και ορίστε , ας πούμε ,θα συμφωνήσω μαζί σου "
Το ίδιο βέβαια ξένη είναι και η σημερινή λογική λαών όπως οι Γιαπωνέζοι ή οι Κινέζοι. Όμως δεν σημαίνει ότι επειδή σκέφτονται διαφορετικά είναι λιγότερο ανεπτυγμένοι ή κατώτερης ποιότητας. Είναι απλώς διαφορετικοί."

Και ρωτάω εγώ τώρα. ΈΧΩ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΝΑ ΕΊΜΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌΣ; ή με τις απόψεις υπέρ αιμομιξιών και αντιεθνικών πράξεων θα καταστρέψεις την διαφορετικότητα του Έλληνα;

Εγώ θέλω όταν πάω στην Κινα να δώ την "απαγορευμένη πόλη" και γενικά θέλω να δώ Κινέζους , να φυλάνε να αγαπάνε και να συνεχίζουν την παράδοση των προγόνων του. Που , ακριβώς , επειδή σκέπτονται με διαφορετικό τρόπο απο εμάς είναι πιο ικανή να καταλάβουν τον δικό τους πολιτισμό και να τον αναπτύξουν.

Επίσης θέλω όταν πάω στην Γαλλία , να βλέπω Γάλλους(που πως να το κάνουμε ; είναι λευκή όχι μαύρη) να ακούω Γαλλίδες να μιλάνε γαλλικά και να θαυμάσω τον πολιτισμό τους(χμμ..)και θέλω όταν πάω στην Ελλάδα να βλέπω ΕΛΛΗΝΕΣ , να αγαπάνε και φροντίζουν τον Πολιτισμό τους να μάθουν απο τα λάθη του παρελθόντος και να συνεχίζουν τον ελληνικό πολιτισμό.

και βάζω και κάτι άλλο που έχω γράψει

Παράθεση:
Άλλα , όπως λέει και ο Ζυλιέν Φρουντ(όχι ο γνωστός φρουντ) «Ένα πολιτισμός δεν υπαρχή παρά σε συγκριτική σχέση με τους άλλους». Και ακόμη «Κάθε μεγάλος πολιτισμός βασίζεται σε δύο προϋποθέσεις : θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και πει πλέων παγκοσμίως». Οι Έλληνες είναι αυτοί που πρώτη κωδικοποίησαν τις έννοιες αυτές , με τον νόμο της Διαφοροποιήσεως . Το «πας μη ελλην βαρβαρως εστιν» δεν έχει ποτέ την έννοια της εχθρικότητος ή της περιφρονήσεως αλλά την έννοια της διαφοροποιήσεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: