Κυριακή 20 Απριλίου 2008

θΑ ΜΕ ΣΤΡΙΜΩΞΟΥΝ ΣΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ!



ΈΓΡΑΦΕ Ο ΕΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ "ΜΩΡΙΑΣ ΕΚΓΩΜΙΟΝ" :

"θα με στριμώξουν μέσα στα εξακόσια δογματα τους , θα με βγάλουν αιρετικό αυτοι, ποου... ζουν σ' ενα φρούριο απο ορισμούς, απο συμπεράσματα , απο πορίσματα"


Βλέπεις δεν με ενδιαφέρουν τιποτα αλλο, αλλα ο αγών . Ο οποίος γίνεται με βιβλία , με συζητήσεις με φίλους που είναι ψαγμένοι και με την πρακτική

Παράθεση:
Οι αρχαίοι έλεγαν ότι ο άνθρωπος είναι αυτό που η φύσης του όρισε , συν ο αγώνας που ο ίδιος έκανε. Στον ξένο ελληνολάτρη υπάρχει αγών , λείπει η φύση. Στον Έλληνα μπορεί να λείπει ο Αγών. Όταν όμως υπάρχει, γίνεται Τέλειος Έλλην. Διότι ένας Έλλην βοσκός είναι κατά φυσίν τετοιος, ενω ο σοφότερος ελληνιστής όχι.
Με εμπνέει ο τρόπος ζωής του Σωκράτη - για αυτό και έχει μεταλλαχτεί έτσι η ζωή μου-.

Έχω εμπνευστεί από τον Παλαμά , για αυτό και δακρύζω στα βυζαντινά όνειρα.

Δυναμώνω με την ενέργεια του Ι.Δραγούμη , για αυτό θέλω να είμαι δυνατός*

Εμβαθύνω στην ελληνική ιστορία , διαβάζοντας Περικλή Γιαννόπουλο

Χρόνια τώρα αγοράζω συνέχεια βιβλία και έχω κάνει συζητήσεις άπειρες φορές και διαλόγους και με συγγραφείς και με εκδότες. Δυστυχώς οι γονείς δεν κατανοούν αυτην την προσπάθεια.

* ΝΕΚΡΙΚΗ ΩΔΗ (8 Αυγ.1920) του Κ. Παλαμα για τον Ι. Δραγουμη: ...Λευκη ας βαλθη οπου επεσες, κολωνα, (Πως επεσες, γραφη να μην το λεη) λευκη, με της Πατριδας την εικονα. Μονο εκεινη ταιριαζει να σε κλαιη, βουβη, μαρμαρωμενη να σε κλαιη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: